diumenge, 16 de gener de 2011

EXPLORACIÓ I PENETRACIÓ AL PÒSIT DE L’INCONSCIENT OVÀRIC:

EL SARCÒFAG DEL TEXT


Il n’a pas peur du ridicule et n’a jamais pu concevoir de distinction entre le rêve et la vie, l’imaginaire et le réel, la sincerité et l’exagération.
Ado Kyrou *Es fa imprescindible fixar el text que, en off, se sent al film llunàtic que teniu al vostre abast dins aquest blog. No tan sols això. Cal recular en el temps i llegir a la certificació de la defunció de Magdalena Morey Tacó (Diari de Balears 11-II-2002), principi de tot, que també publicam, el laberint i el ritual necròfil i necròfag que es desenvolupen dins les nostres ments inacceptables. Diguem, doncs, que les fotografies descrites a aquell comunicat, són perfectament reals, i, ara, visibles a tot el món. Les dues darreres foren realitzades per Sebastià Albertí, marit de la morta, sota les ordres taxatives de Josep Albertí, el seu fill. I les tres primeres, obtingudes per aquest. Tot el muntatge i la instal·lació mortuòria, queden retratats. Així mateix el recorregut arriba a la tomba: veim la seva imatge estàtica. Ara és la mort clavada. Quant al text estricte: aquí el teniu.
Direm que les al·lusions són: pel que fa a Julia Kristeva, la seva obra possiblement més cabdal, Pouvoirs de l’horreur. Essai sur l’abjection (Éditions du Seuil, Points, Anthropologie, Sciences Humaines, 152, Paris, 1980 [2007], p, 10, pàssim). El nanotecnòleg Harold Walter Kroto és, profusament, dins internet, on podeu trobar molta informació. Tanmateix els mots que s’inclouen a Exploració…, pertanyen a una entrevista de Carmen Villar, des de Santiago de Compostela, publicada al Diario de Mallorca l’1 de juny de 2010. Del mateix periòdic és la referència a Margalida Segura Segura Vengo, al reportatge que signa S. Sansó des de Manacor, el 31 de maig de 2010. Sobre África de las Heras, el primer que vam llegir, i que consignam aquí, sobre les seves orgies, va ser la informació que Jaume Miravitlles inclou al seu llibre Gent que he conegut (Edicions Destino, Barcelona, 1986, pp-96-100), tot i que no cita el llinatge. Ja hi ha diversos llibres, fotos, biografia, etc, sobre aquesta comunista, també a la xarxa. Les afirmacions de Charles Fourier són de la seva monumental obra Théorie des quatre mouvements et des destinées générales (Éditions Anthropos, Paris, 1971, p, 132). Pel que fa al jurament d’Hipòcrates, hom el pot trobar (sempre és interessant de rellegir-lo) a qualsevol enciclopèdia. I no cal dir que la nostra opinió sobre Helmut Newton és ben explícita a Acte onanista davant els nostres pares indefensos i despullats, dins aquest blog.
L'escrit té lleugeres variacions amb el llegit al film. Es tracta de situar amb més precisió encara el text, sense desvirtuar-ne el pensament. Taller Llunàtic regracia l’ajut de Maria Muntaner, Margalida Pons i Txus Revelles.

Josep Albertí & Bartomeu Cabot
Taller Llunàtic
Catalunya, 16 gener 2011.

* (Amour-erotisme & cinema, Eric Losfeld éditeur, Paris, 1966, 2ª ed, 1976, p, 218.)